Will Ferrell, Old Milwaukee och Sverige

| oktober 22, 2012

Det udda kan vara bra. Ibland. Men när Will Ferrell spelar in galna reklamfilmer för amerikanska bryggeriet Old Milwaukee och de sedan sänds lokalt i Sverige så är det nog bara konstigt.

Old Milwaukee and Will Ferrell.

Old Milwaukee and Will Ferrell.

Will Ferrell, känd amerikansk skådespelare och komiker, har under en längre tid gjort reklam för amerikanska bryggeriet Old Milwaukee. Filmerna har varit udda, budget-artade varianter som egentligen mest verkar finnas till för Will Ferrells egen skull. Bryggeriet sände bland annat en reklamspot under den hyperdyra Super Bowl-finalen i USA – en spot där Will Ferrell sågs vandrande genom ett sädesfält och sedan ta emot en burk Old Milwaukee och öppna den.

Nu har nya filmer spelats in och de nya är helt klart i samma stil som de förra. Och inte nog med det, de har spelats in i Sverige! På en av filmerna står Will Ferrell fnissande utanför Stadshuset och visar en skylt med ordet “infart”, på en annan cyklar han runt, runt på Sergels torg på en lånecykel och samtliga avslutas med en burkbild på Old Milwaukee. Reklamfilmerna har sedan sänts lokalt på TV3.

Precis som med de tidigare filmerna så har de fått bra spridning på sociala media-sajter och trots att de bara sänts i Sverige så har de skapat en buzz i USA och fått många att leta fram de svenska filmerna. Will Ferrell har tidigare sagt att han är med i filmerna eftersom han gillar Old Milwaukee och kanske är förklaringen till den nya inspelningsplatsen så enkel som att Ferrells fru kommer från Sverige. Men att sedan sända dem i Sverige och dessutom lokalt är kanske lite väl udda?

Old Milwaukee ägs av Pabst Brewing, en koncern som i våras fick in sin Pabst Blue Ribbon på Systembolaget. Ska Old Milwaukee gå samma väg? En ytterligare detalj i hela historien är att Old Milwaukee på 90-talet använde the Swedish Bikini Team (japp, det fanns sådant då) i sina reklamkampanjer – de filmerna är nästan lika udda som filmerna med Will Ferrell – men på ett annat sätt…. Svensk koppling anyone?

Kolla Old Milwaukee-filmerna här: Med båt på Riddarfjärden,  Med cykel på Sergels torg, Om infart.

Läs mer: BeerSweden blir 3 och publicerar den hundrade artikeln

Läs mer: 5 svenska städer som behöver ett bryggeri

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.