Marianne Wallberg årets ölperson

| oktober 23, 2012

Det blev allt annat än Nobelprisstämning när Galatea idag presenterade sin första pristagare till utmärkelsen årets ölperson. Nobelpristagarna brukar ju oftast mötas av ett frenetiskt funderande över vem det egentligen är men i det här fallet var det tvärtom – alla i öl-Sverige vet vem Marianne Wallberg är. 

Marianne Wallberg. Foto: Stockholm Öl & Vin. Örs Gubas.

Marianne Wallberg. Foto: Stockholm Öl & Vin. Örs Gubas.

Utmärkelsen kunde knappast ha tilldelats en mer värdig vinnare, som grundare av Stockholm Beer & Whisky Festival har Marianne Wallberg gjort mer för svensk ölnäring än de allra flesta. Grattis är det enda som man kan säga en dag som denna!

Det är första året som Galatea delar ut priset på 35 000 kronor till en ölperson i Sverige som har gjort insatser för öl-Sverige, antingen över lång tid eller under en kortare men mer exceptionell insats. Att pristagaren inte var där grumlade inte glädjen – Marianne Wallberg var i USA för att marknadsföra en ny satsning av svenska drycker som kallas Swedish Beverage – svensk öl ska bli en exportvara är tanken. Och vem kan vara mer lämpad för ett sådant uppdrag än Marianne Wallberg?

BeerSweden säger grattis till pristagaren – en riktigt värdig vinnare!

Läs mer: Här är alla vinnare på Stockholm Beer & Whisky Festival 2012 

Läs mer: Öl från Centraleuropa på Bar Central

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.