BeerSweden och SÖF på ÖÖWF

| oktober 31, 2012

Nej, vad säger ni – ska vi ta och rensa bort den glåmiga hösten med lite fin öl? Och kanske en liten whisky? Och goda samtal om öl och ölkultur och öltrender och öl-Sverige och öl-världen och en hel del annat. Det finns många goda skäl att komma till Örebro Öl & Whisky Festival i år och ett skäl är…. BeerSweden! 

Örebro Öl & Whisky Festival 2012.

Örebro Öl & Whisky Festival 2012.

För det är där som vi återuppstår, det är där som vi börjar om, det är där som vi börjar vår resa från blogg till sajt – eller Sveriges digitala ölmagasin – som vi valt att kalla det. Vad det innebär rent konkret återstår att se men det kommer vara mer öl, mer mat, mer BeerSwedenTV och varför inte poddradio? Mat- och ölkombinationer? Bryggartatueringar? Resereportage? Och listor! Vi älskar listor – det kommer du att märka!

Örebro Öl & Whisky Festival firar 5 år i år och fördelningen mellan de båda dryckerna är helt jämn – dessutom har lite vodka och lite absint kommit med också.

– Vi har helt fullt bland utställarna nu, berättar Peter “Pyrre” Lindqvist, och det är trevligt. Vi får inte in fler i lokalen helt enkelt! Förra året hade vi sammanlagt 7 500 besökare och vi hoppas på lika många i år.

Hur är blandningen mellan stora och små på festivalen?

– Vi har både och! Bland de stora bryggerierna hittar man till exempel Carlsberg och Åbro, bland de mindre sådana som Brekeriet och Malmö Brygghus så hela den svenska ölvärlden är representerad.

Förutom de enskilda bryggerierna så kommer även många av de stora importörerna finnas på plats, som Bibendum, Arvid Nordqvist, Cask och Great Brands. Sammantaget ett uställarutbud som garanterar en bra spännvidd på ölen.

Dessutom; förutom BeerSweden och alla bryggerier och importörer, så kommer även många av Sveriges ölskribenter komma. Festivalen har bjudit in samtliga medlemmar i Skandinaviska Ölskribentföreningen och föreningen kommer att dela en monter tillsammans med BeerSweden på mässan. Stor chans att träffa nya och gamla ölvänner om du beger dig till Örebro alltså.

Tags: , , ,

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.